Op zondag was de Cairndag. En zoals het weerbericht had voorspeld, regende het. Heel vervelend, natuurlijk. Alles werd toch vast klaargezet voor als het droog zou gaan worden.

De Cairndag begon om 10 uur. Het regende nog, maar het  weerhield veel mensen er niet van om zijn of haar hond toch in te schrijven voor de leuke activiteiten. Na ongeveer een half uur veranderde de regen in zachte miezer. Als een stuk minder erg! Er was een race om te kijken welke hond het slimste is, door snoepjes onder en bakje vandaan te halen ente  slalommen. Er was ook een plek om je hond te laten keuren. Ook was het spel er waarbij de hond door de baas word geroepen en dan zo snel mogelijk moest komen. Dat ging niet altijd even goed. Één van de deelnemende honden vond de baas niet interessant genoeg en besloot lekker rond te gaan lopen. Het duurde even voor hij weer gevangen was.

Daarna was het tijd voor de middagpauze. Iedereen kon even lekker eten en de honden nog even over het strand laten rennen. Gelukkig was zelfs ook de miezer opgehouden en was het lekker droog. Na de pauze begon de tombola met leuke prijsjes. Na de tombola begon een demonstratie tribal. Bij de demonstratie van tribal moesten de honden tegen een grote bal aan duwen en die bal in een doel proberen te rollen. Het was leuk om te zien en de Cairntjes mochten ook proberen om een hele grote bal om te laten rollen. Dat viel nog niet mee!

Na de demonstratie begon het allerleukste voor de Cairns: de Cairnrace! Er word bij de Cairnrace een touwtje gespannen met allerlei bochten erin. Ergens op dat touw zit een stukje lint geknoopt waar de honden als een gek achteraan willen rennen. De Cairntjes mogen dan om de beurt . En leuk dat ze dat vonden! Ze werden er allemaal gek van.  Na de Cairnrace was het helaas afgelopen en gingen we allemaal weer naar huis. Maar één ding is zeker: wij gaan volgend jaar weer UITSLAGEN Cairnrace 1. Fam Demaret met Noddy 2. Fam manders met Boomer 3. Fam Quartel met Chasha Intelligentste Cairn 1. Fam Beekmans met Jipke 2. Fam Platjes met Summer 3 Fam Postma met Sarah Waar is de baas? 1. Fam Oostrom met Nova 2. Fam Schriek met Joes 3. Fam van Dongen met Flikkie . Vergeet ook niet onze Facebookpagina NCTC Nederlandse Cairn Terrier Club in de gaten te houden!