Foto’s van het evenement staan in het fotoalbum Cairnweekend 2017.

 

 

Elk jaar organiseert de NCTC een kampeerweekend. In 2017 is dit op een nieuwe locatie:

Recreatiecentrum Besthmenerberg
Besthemerberg 1
7731 PB Ommen

Dit jaar zijn we te gast op het Recreatiecentrum Besthmenerberg, 3 dagen doorbrengen met veel Cairns en Cairnliefhebbers op een camping in Ommen, wat is er nou leuker. Op vrijdag is de ontvangst van alle kampeerders. Er zijn 2 velden gereserveerd. Het ene veld is voor de kampeerders. Hierbij is heel dicht bij een toiletgebouw, er is ook stroom en water voor elke aansluiting. Het andere veld, waar we een mooie hal op gaan plaatsen, voor de evenementen van dit weekend. Caravans, tenten en Campers je ziet van alles. Het is altijd een gezellig evenement, want wat is er nou leuker dan met elkaar over Cairns praten. Al die ondeugende streken die al die Cairns uithalen. Alle evenementen van dit weekend worden hieronder besproken. Het totale programma is nog niet helemaal bekend dus hou de website en het Cairn Nieuws in de gaten. We hopen dat het veld goed gevuld gaat worden met veel tenten, caravans en campers.

 

De aankomst is op vrijdag en de vertrekdatum is zondag. De vrijdag is de aankomstdag en dan druppelen vanaf 14:00 uur de gasten binnen. Er staat dan al een grote tent op het terrein voor de aankeuring, de Jonge Honden en Veteranen Dag en de workshops van de Cairn dag. De mensen zorgen dan dat als ze aangekomen zijn, alles gauw op zijn plekje staat zodat er lekker bijgepraat kan worden en alle honden maken ook weer kennis met elkaar.

 

Inschrijven

Via het inschrijfformulier in het Cairn Nieuws van februari kunt u zich aanmelden voor dit leuke Cairnweekend. Het formulier is ook aan te vragen via het secretaris@nctc.nl. De inschrijving voor de Jonge Honden en Veteranen Dag is gesloten.

 

Vrijdag

Op vrijdag starten we rustig op. In de middag is er een mogelijkheid voor de kampeerders om gezellig spelletjes te doen met de hond. ’s Avonds willen we gezellig bij elkaar komen om met elkaar kennis te maken en om met oude bekenden bij te kletsen.

 

Zaterdag

Op zaterdag organiseren we de aankeuring.

Onder de begeleiding van Jeanine van de Wetering is er weer een gezellige cairn wandeling. Tijdens de wandeling kunnen er zomaar ‘spannende dingen gaan gebeuren. Tijdstip: zaterdag 17 juni 14:00-16:00 uur. Voor deze wandeling dient u zich van te voren aan te melden via wandeling2014@gmail.com o.v.v wandeling 17-6-2017.
Zaterdagavond is er de gezamenlijk BBQ. Iedereen zorgt voor zijn eigen bbq en eten, maar we zitten dan wel gezellig bij elkaar.

 

Zondag

Ja, dan hebben we de Cairndag. Voor alle Cairnbezitters of Cairnliefhebben eigenlijk een dag niet ze niet mogen missen. Iedereen is welkom. Cairns met stamboom, maar ook de Cairns zonder stamboom. Maakt op deze dag allemaal niet uit.

Op deze dag organiseren we allemaal leuke spelletjes en/of workshops. Echt voor ieder wat wils. We zorgen natuurlijk ook goed voor de eigenaren van de hond. Het Cairnwinkeltje is aanwezig, waar u leuke Cairnspulletjes kan kopen, Els Schimmel met haar kraam waar u spulletjes voor uw hond kan kopen, bar en snackhoek waar u wat te drinken en eten kan kopen.
Sommige fokkers organiseren ook wel eens een terugkomdag. De Cairndag is voor de fokkers ook een mogelijkheid zijn om een terugkomdag voor hun pups aan de Cairndag te koppelen. Als u dat ook leuk vindt, bespreek dat dan eens met de fokker van uw hond.

 

Programma

Iedereen die naar de Cairndag wilt komen dient zich wel even van tevoren te melden!  Een mailtje naar Cairndag@nctc.nl met daarin hoeveel personen en hoeveel honden! U ontvangt dan van ons een mailtje met daarin een toegangsbewijs om het terrein van de Camping Besthmenerberg op te rijden, zodat u dicht bij de Cairndag kunt parkeren

10:00 uur – start van de Cairndag.

Heel de dag door zijn er activiteiten waar u aan kunt deelnemen:

  • Waar is de baas?
  • Hindernisbaan
  • Knutselhoek voor de kinderen
  • Trimdemo, een ervaren trimster zal u wat handelingen laten zien die u zelf thuis kan gaan uitproberen.
  • Puzzelwandeltocht
  • ‘Fun keuring’ Alle hondjes met of zonder stamboom mogen hieraan meedoen. Uw hondje wordt door de keurmeester gekeurd en daar krijgt u een verslag van mee.
  • Tombola
  • Kind hondshow

10:00 – 12:00 uur – workshops

In de ochtend zijn er ook 2 workshops, waar u zich wel van te voren voor moet aanmelden.

 

Workshop Levend Ganzenbord

Deze workshop zal gegeven worden door Jeanine van de Wetering. We gaan het bordspel ganzenbord spelen met de baas en hond als levende pionnen. Beiden zullen opdrachten, spelletjes, puzzels uit moeten voeren bij het verplaatsen over het spel om zo bij de finish te komen. De hond bepaald hoeveel stappen er gezet mogen worden.

Kosten € 5,-. Dit kunt u op de dag zelf contant voldoen bij Jeanine.  Voor deze workshop dient u zich van te voren aan te melden via Cairndag@nctc.nl o.v.v Ganzenbord 18-6-2017.  Er kunnen maximaal 10 personen meedoen en vol is vol.

 

Workshop Behendigheid voor Beginners

Deze workshop wordt gegeven door Loes Ruardij. Dat gene wat ik ( Loes) wil doen is mensen die erover denken iets meer met hun hond te  gaan doen (dan met name op het gebied van de behendigheid) op de hoogte te brengen van hoe leuk het is samen met je hond te “werken”. Een theoretische en praktische workshop over wat de baas en de hond moeten weten voordat ze met behendigheid mee kunnen doen en een introductie met de behendigheid zelf. Het ervaren van het plezier samen met je hond extra bezig te zijn.

Kosten € 5,00, dit kunt u op de dag zelf contant voldoen bij Loes. Voor deze workshop dient u zich van te voren aan te melden via Cairndag@nctc.nl o.v.v behendigheid 18-6-2017. Er kunnen maximaal 10 personen meedoen en vol is vol.

 

 

Rond 12:00 is er een pauze. Na de pauze is de tombola.

 

13:00 uur – Kind hond show

Alle kinderen jonger dan 18 jaar mogen dan verkleed hun hondje voor brengen. Er zal dan ook een jurylid zijn die dan de winnaar van de dag zal bekend maken. U kunt zich van te voren opgeven via email Cairndag@nctc.nl , graag onder vermelding van naam en leeftijd van het kind en naam en leeftijd van de hond.

 

13:00-15:00 workshop

In de middag is er 1 workshop, waar u zich wel van te voren voor moet aanmelden.

 

Workshop Snuffel, Trucjes en Kwispel Workshop

Deze workshop wordt gegeven door Jeanine van de Wetering. Hierin ziet u hoe de Cairn helemaal in zijn element is, als hij mag doen wat hij graag doet; zijn neus gebruiken! Door middel van spelletjes mag de hond zijn neus gebruiken. Daarnaast zullen we ook leuke huis, tuin en keuken trucjes gaan doen. Sommige omdat het handig kan zijn en andere omdat het gewoon leuk is! Waarin plezier voorop staat!

Kosten € 5,00, dit kunt u op de dag zelf contant voldoen bij Jeanine. Voor deze workshop dient u zich van te voren aan te melden via Cairndag@nctc.nl o.v.v SnuffelSpeuren 18-6-2017. Er kunnen maximaal 10 personen meedoen en vol is vol.

 

Rond 16:00 uur – Cairn Race

Het hoogtepunt van deze dag is toch wel de Cairnrace. Als de medewerkers de racebaan op gaan zetten, beginnen sommige honden al hele enthousiaste geluiden te maken. Dit zijn natuurlijk de honden die al vaker op de Cairndag geweest zijn.

De Cairns mogen dan achter een ‘prooi’ aanjagen. De prooi is een lintje, maar dat maakt voor de Cairn niet uit, want die is altijd wel in voor leuke dingen. Daar gaat ze achter haar ‘prooi ‘aan. De ‘prooi’schiet van links naar rechts en de hond moet hem volgen

Dan kan je mooie actie foto’s maken. De race is afgelopen als de ‘prooi’ en de hond binnen het vakje zijn.

De Cairn Race is wel onder voorbehoud. Is de ondergrond nat, glibberig en / of glad dan vinden wij het niet verantwoord om de Cairnrace door te laten gaan ivm blessures die de hondjes dan kunnen oplopen.

20150621_nva_9845_cairndag_zeewolde-web

Deze dag mag u echt niet missen. Hou de agenda op deze website in de gaten en noteer het dan gelijk in uw agenda! Hopelijk zien wij u 18 juni!

 

JHVD

We hebben zondag een druk programma, want naast alle activiteiten van de Cairndag is er ook de Jonge Honden en Veteranen Dag. Mensen die klaar zijn op de JHVD kunnen dan gezellig aansluiten bij de activiteiten van de Cairndag.

De keuring van de JHVD starten om 10:00 uur en de deelnemers zijn welkom vanaf 9:00 uur. Alle deelnemers ontvangen de week voor de JHVD nog alle informatie. Inschrijven vooraf is verplicht.

U kunt als bezoeker van de Cairndag uiteraard komen kijken bij de JHVD.

 

Impressie Cairnweekend 2016

Bij de aankeuring op zaterdag hebben de heer Scholten en Mevrouw van de Bogert 6 Cairns goedgekeurd.
In de middag was er een workshop voor beginnende fokkers en voor Cairnliefhebbers die graag willen gaan fokken. Op zondag 26 juni herhaalden we de workshop in de middag.

Dit jaar voert een dierenarts-specialist ook een screening-onderzoek uit naar Patella Luxatie bij de Cairns. We hebben hiertoe besloten om te inventariseren in welke mate Patella Luxatie voorkomt bij de Cairns. De Cairndag is daarvoor een prima gelegenheid: er komen veel ‘huishonden’, dus geeft het een goede indruk van ‘de gemiddelde Cairn’.

Het onderzoek is in volle gang, de opkomst is overweldigend waardoor er continue een rij Cairntjes in de wacht staan. Uiteraard is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Wel is duidelijk dat veel Cairns vallen in de categorie ‘0’ en ‘1’ ofwel geen reden tot enige zorg, de hond heeft een normaal functionerend kniegewricht.

Op de Cairn dag is weer van alles te doen, spelletjes, workshops, eten en drinken, stands met van alles voor uw Cairn.
160626CD (5) Waar is de baas? Ringen cairn weekend160626CD (6) patella