De NCTC organiseert zelf een aantal shows: de Club Match, de Jonge Honden en Veteranendag en de Kampioenschapsclubmatch.

 

Club Match

De Clubmatch (CM)is een exterieurkeuring voor rashonden (in ons geval de Cairn Terrier) met een erkende stamboom. Op een Clubmatch wordt wel de beste gekozen, maar zijn geen kampioenschapsprijzen te verdienen (CAC). De regelgeving voor clubmatches vind je in het Kynologisch Reglement van de Raad van Beheer. De CM wordt altijd in het voorjaar gehouden. Inschrijven vooraf is verplicht.

 

Jonge Honden en Veteranendag

Deze dag is speciaal voor jonge honden ouder dan 3 maanden en jonger dan 24 maanden en oudere honden ouder dan 8 jaar.

Dit is een leuke keuring in een heel ontspannen sfeer. Het zijn allemaal jonge honden die vaak voor het eerst aan een keuring meedoen. Voor de baasjes is het ook vaak een nieuwe ervaring en daar houden de keurmeester en het ringpersoneel allemaal rekening mee.

Voor een fokker is het ook weer leuk om zijn of haar pupje weer te zien.

Heeft u interesse om mee te komen doen aan de JHVD neem dan even contact op met de fokker van uw hondje.

Op de Jonge honden en Veteranendag komen vaak hele nesten tegelijk: heel gezellig om te zien hoe de nestgenoten van je eigen pup zijn uitgegroeid en bij te praten met hun baasjes. Voor de fokkers een goede gelegenheid om alle pups weer eens terug te zien. Ook de oudjes komen laten zie hoe goed het met ze gaat. Inschrijven vooraf is verplicht.

 

Kampioenschapsclubmatch

De Kampioenschapsclubmatch (KCM) is de belangrijkste keuring van Cairns in Nederland. Onder de regels van de Raad van Beheer worden de ingeschreven honden door de keurmeesters beoordeeld, gekwalificeerd en geplaatst. De ‘Beste van het Ras’ wint de titel ‘Clubwinnaar’. De kampioenschapsprijzen tellen dubbel en de reserve kampioenschapsprijzen tellen enkel mee voor de titel Nederlands Kampioen.  De KCM is voor alle Cairns ouder dan 4 maanden en met een stamboom en wordt in het najaar gehouden. Inschrijven vooraf is verplicht.