Foto’s van het evenement staan in het fotoalbum Cairnweekend 2017.

 

Locatie: Recreatiecentrum Besthmenerberg, Besthemerberg 1, 7731 PB Ommen

Tijd: start 10.00 zondag 18 juni 2017

Keurmeester: mevr. G. Stuivenberg

 

Voor het eerst dit jaar houden we de JHVD tegelijk met de Cairndag. Alle mensen die meedoen aan de JHVD kunnen als ze klaar zijn op de JHVD aansluitend naar de Cairndag. Vooral voor de jonge hondjes is het een hele belevenis om aan een show me te doen, veel hondjes, mensen die naar je kijken en je betasten. Als ze dat netjes doorstaan hebben kunnen ze leuke spelletjes gaan doen op het andere veld. Op de Jonge honden en Veteranendag zijn honden van 3 maanden tot 2 jaar welkom en honden ouder dan 8 jaar. Heel vaak zie je dan hele nesten tegelijk: heel gezellig om te zien hoe de nestgenoten van je eigen pup zijn uitgegroeid en bij te praten met hun baasjes. Voor de fokkers een goede gelegenheid om alle pups weer eens terug te zien. Ook de oudjes komen laten zie hoe goed het met ze gaat. Ook is het leuk als de vader en moeder aanwezig zijn van de pups. Je kan dan zien wat de pups van de vader en de moeder hebben meegekregen. Voor de fokkers en zeker voor de beginnende fokkers onder ons is het ook heel leerzaam. Dit jaar houden we het voor het eerst de JHVD samen met de Cairn dag.

 

Dit is een leuke keuring in een heel ontspannen sfeer. Het zijn allemaal jonge honden die vaak voor het eerst aan een keuring meedoen. Voor de baasjes is het ook vaak een nieuwe ervaring en daar houden de keurmeester en het ringpersoneel allemaal rekening mee.

 

De inschrijving voor de Jonge Honden en Veteranen Dag 2017 is gesloten

 

Voor een fokker is het ook weer leuk om zijn of haar pupje weer te zien.

 

Heeft u interesse om mee te komen doen aan de JHVD neem dan even contact op met de fokker van uw hondje, dan weet je of je fokker ook gaat en of er broertjes en zusje komen.