De NCTC organiseert ieder jaar een aantal evenementen. U kunt de kalender  met de evenementen van de NCTC met een kleine uitleg hier downloaden : Evenementen 2019 .

 

 

Cairn Wandelingen

Het hele jaar door worden Cairn Wandelingen georganiseerd op diverse plaatsen in het land. Gezellig met andere Cairn Terrier liefhebbers er op uit trekken, de honden lekker een stuk laten lopen, zelf een frisse neus halen en (vaak) na afloop samen iets drinken (en/of eten). Graag wel vooraf aanmelden. Klik op de link om meer te lezen over de Cairn Wandelingen.

 

 

Jonge Honden en Veteranendag

Op de Jonge honden en Veteranendag komen vaak hele nesten tegelijk: heel gezellig om te zien hoe de nestgenoten van je eigen pup zijn uitgegroeid en bij te praten met hun baasjes. Voor de fokkers een goede gelegenheid om alle pups weer eens terug te zien. Ook de oudjes komen laten zie hoe goed het met ze gaat. Inschrijven vooraf is verplicht en kan t.z.t. via het online inschrijfformulier. Klik op de link om meer te lezen over de Jonge Honden en Veteranendag.

 

 

Trimworkshops

Tijdens de trimworkshop leert uzelf de vacht van uw hond op de juiste manier te verzorgen. Onder leiding van ervaren specialisten leert u hoe de vacht te kammen, het dode haar te trimmen en hoe de Cairn zo te trimmen dat hij er op zijn voordeligst uitziet. Klik op de link om meer te lezen over de trimworkshops.

 

 

Anatomiedag

De NCTC organiseert ook lezingen en informatiebijeenkomsten. De eerst volgende gaat over de anatomie van de Cairn Terrier. De bouw van de Cairn, het doel, werkeigenschappen, de beweging en de eventueel daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen worden uitvoerig behandeld. 

 

 

Clubmatch

De Clubmatch is een keuring van honden. De CM valt onder de regels van de Raad van Beheer. De CM wordt in het voorjaar gehouden. Inschrijven vooraf is verplicht. Klik op de link om meer te lezen over de Clubmatch.

 

 

Kampioenschapsclubmatch

De Kampioenschapsclubmatch (KCM) is de belangrijkste keuring van Cairns in Nederland. Onder de regels van de Raad van Beheer worden de ingeschreven honden door de keurmeesters beoordeeld, gekwalificeerd en geplaatst. De ‘Beste van het Ras’ wint de titel “Clubwinnaar”. De kampioenschapsprijzen tellen dubbel en de reserve kampioenschapsprijzen tellen enkel mee voor de titel Nederlands Kampioen.  De KCM wordt in het najaar gehouden. Inschrijven vooraf is verplicht. Klik op de link om meer te lezen over de Kampioenschapsclubmatch (KCM).

 

 

Cairn Dag en Kampeerweekend

Op de goed geoutilleerde camping is een groot veld gereserveerd voor de Cairn liefhebbers, van vrijdag tot en met zondag of maandag. Op de zondag wordt de Cairn Dag gehouden. De Cairn dag is echt een familiedag waar bijna alles kan en mag en bijna niets moet. Er zijn veel activiteiten (wisselend per jaar, denk aan speuren, de Cairn race baan etc. ) en voorlichting (trimmen, gezondheid, opvoeding). Ook is er gelegenheid de hond door een keurmeester te laten beoordelen, maar er is geen competitie. Klik op de link om meer te lezen over de Cairn Weekend.

 

 

Aankeuring

Eenmaal per jaar is er een aankeuring voor dekreuen en fokteven.

 

 

Workshop voor beginnende fokkers

Minimaal eenmaal per jaar organiseert de NCTC een workshop voor beginnende fokkers. De workshop is bedoeld voor iedereen die overweegt of van plan is om eens een nestje Cairns te gaan fokken, of dat al een enkele keer heeft gedaan en er meer over wil leren.  Houd voor de datum de kalender in de gaten.

 

 

Algemene Ledenvergadering

De ALV is het hoogste orgaan in de vereniging. Jaarlijks, meestal in april, houden we de ALV. In de ALV legt het bestuur verantwoording af voor het gevoerde beleid (zowel inhoudelijk als financieel), wordt de begroting voor de komende jaren besproken en vastgesteld en wordt het te voeren beleid afgesproken. De ALV is niet alleen maar ‘formeel’: op de ALV worden ook de beschilderde borden uitgereikt aan de eigenaren van honden die bijzondere prestaties hebben gehaald en worden de jaarbekers en fokkersprijzen uitgereikt. Kortom, er is ook ruimte voor gezelligheid en aanmoediging. De informatie over de komende ALV vindt u hier.

 

 

Fokkersvergadering

Met enige regelmaat organiseert de NCTC vergaderingen met en voor Cairn Terrier fokkers.  Alle agendapunten zullen enkele dagen voor de vergadering op de Facebook groep NCTC fokkers worden geplaatst.