Jonge Honden en Veteranendag (JHVD) Zaterdag 24 juni 2023

 • Locatie: Camping Besthmenerberg, Besthemerberg 1, 7731 PB in Ommen
 • Aanvang keuringen: Om 10.00 uur
 • Keurmeester: Heidi van Santen (NL)

Op Zaterdag 24 juni 2023 organiseert de Nederlandse Cairn Terriër Club  weer een Jonge Honden en Veteranendag. Laten we beginnen met welke honden er mee mogen doen aan de JHVD. Honden (mits volledig geënt of een geldige titeruitslag!) tussen de 3 maanden en 24 maanden mogen meedoen. Honden van 8 jaar en ouder mogen ook meedoen. De geboortedatum is bindend, is de hond 4 maanden min 1 dag, 24 maanden plus 1 dag of 8 jaar min 1 dag, dan mogen die honden niet meedoen. Honden die niet aan de leeftijdseisen voldoen kunnen aan dit evenement niet meedoen, maar jullie zijn wel van harte welkom op onze CM en KCM.

Dit jaar hebben we gekozen voor een nieuwe soort keuring, namelijk de Cairn reünie! Deze keuring is bedoelt voor fokkers om nakomelingen van een bepaalde reu of teef te laten zien. Er moeten minimaal 2 nakomelingen aanwezig zijn, anders kunnen u en de fokker niet mee doen aan deze keuring. De nakomelingen mogen zowel reu als teef zijn en dienen in te zijn geschreven in de individuele klasse(n).

Keuringen

De klassen waarvoor kan worden ingeschreven zijn voor de reuen en teven:

 • Jongste puppyklasse van 3 tot 6 maanden, mits volledig ingeënt of met geldige titeruitslag!
 • Puppyklasse van 6 tot 9 maanden
 • Jeugdklasse van 9 tot 18 maanden
 • Tussenklasse van 15 tot 24 maanden
 • Veteranenklasse I van 8 tot 10 jaar
 • Veteranenklasse II van 10 tot 12 jaar
 • Veteranenklasse III van 12 jaar of ouder
 • Cairn reünie:  Reu of teef met minimaal twee nakomelingen (ongeacht geslacht), mogen van verschillende eigenaren zijn.
  Voor deze klasse geldt dat alle honden ook in een klas van individuele mededinging moeten zijn ingeschreven.

Voor deze klasse geldt dat de namen van de deelnemende honden apart gemaild dienen te worden naar Liesbeth Raphaël, evenementen@nctc.nl.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via het online inschrijfformulier hieronder of u kunt het inschrijfformulier opvragen bij Saskia Tuinte (commissaris2@nctc.nl). Wij sturen u het inschrijfformulier dan per mail toe. Indien u op de sluitingsdatum geen inschrijfbevestiging heeft ontvangen, dan verzoeken wij u dit te melden via mailadres: evenementen@nctc.nl. De inschrijving sluit op vrijdag 9 juni 2023 of eerder als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt!

Tarieven

De inschrijfgelden voor niet-leden liggen € 5,00 hoger dan die van leden. Uw lid code vindt u op de adresdrager van het Cairn Nieuws en is op te vragen via het mailadres ledenadministratie@nctc.nl.

  Leden Niet-leden
1e hond (geen jongste pup of pup) € 27,50 € 30,00
2e hond van dezelfde eigenaar (geen jongste pup of pup) € 25,00 € 27,50
Iedere volgende ingeschreven hond  van dezelfde eigenaar € 22,50 € 25,00
1e jongste puppy of pup € 25,00 € 30,00
2e en iedere volgende jongste pup of pup van dezelfde eigenaar € 22,50 € 27,50
Koppel-, fokkerij- en nakomelingenklasse Gratis Gratis

Inschrijf- of advertentiegelden dienen te worden overgemaakt op:  IBAN: NL21 INGB 0000 232345 (BIC: INGBNL2A) t.n.v. NCTC evenementen o.v.v. “JHVD 2023” en het NHSB nummer van uw hond(en)

Advertentie of kennelaankondiging in de catalogus

Mocht u een advertentie en/of kennelaankondiging in de catalogus van de JHVD willen plaatsen, dan verzoeken wij u vriendelijk om uw advertentie en/of kennelaankondiging per omgaande te sturen aan Liesbeth Raphaël. Mail: evenementen@nctc.nl.

De tarieven zijn:

 • Advertentie halve pagina € 7,50
 • Advertentie hele pagina € 15,00
 • Kennelaankondiging € 5,00

Er is slechts één kennelaankondiging per kennel toegestaan. Advertenties en kennelaankondigingen apart mailen naar evenementen@nctc.nl!

Inschrijf- of advertentiegelden dienen te worden overgemaakt op:  IBAN: NL21 INGB 0000 232345 (BIC: INGBNL2A) t.n.v. NCTC evenementen o.v.v. “JHVD 2023” en het NHSB nummer van uw hond(en).

Bezoekers

Natuurlijk zijn bezoekers ook van harte welkom. Het is erg leuk om naar hele jonge en oudere Cairn Terriërs te kijken. Toeschouwers mogen hun eigen hond meenemen. Ook bezoekershonden moeten volledige ingeënt zijn en op verzoek moet het entingsboekje getoond kunnen worden. De toegang is gratis.

Stands

Dineke Platjes is er met haar gebruikelijke uitgebreide assortiment cairnspulletjes en Renske zal ook aanwezig zijn gedurende het Cairnweekend. “Raising funds against livershunts” zal ook aanwezig zijn met aantrekkelijke artikelen voor het goede doel.

Het is een gezellig samenzijn met mensen die allemaal dezelfde passie hebben, de Cairn Terriër. Wij hopen op een grote opkomst!

 

De inschrijving sluit op Vrijdag 9 juni 2023 of eerder als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt!

Privacy beleid NCTC

Het beschermen van uw privacy (zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming) is voor ons heel belangrijk. Voor de volledige tekst van dit beleid verwijzen wij u naar onze website (www.nctc.nl) onder het kopje “de vereniging” en dan “privacy verklaring NCTC.