Kampioenschapsclubmatch 2019

wordt gehouden op zondag 10 november 2019 in de Hanzehal te Zutphen

informatie volgt zodra beschikbaar

Terugblik op de Kampioenschapsclubmatch van

25 november 2018 door Karin van Grunsven

Locatie: Sport & Event Center, Rijsbosch 3, 4112 MB Beusichem

De foto’s van de KCM 2018 staan online, klik op de foto voor de grote versie.

Waar zal ik beginnen?? Bij de voorbereidingen? Bij de promotie? Bij de dag die vroeg begon?
Nee, ik begin met het bedanken van iedereen die bij de KCM betrokken was!
De exposanten, de vrijwilligers, de standhouders, onze fotografen, de sponsor, de mensen van het sportcenter, de bezoekers én de keurmeesters die samen voor een gezellige en sportieve KCM hebben gezorgd!! Heel hartelijk bedankt allemaal!

De dag begon voor de meesten van ons (erg) vroeg, maar dat mocht de pret niet drukken. De schouders werden er onder gezet en samen werd de zaal als tentoonstellingsruimte ingericht. De kraampjes werden mooi gevuld, fotograaf Eric maakte zijn prachtige studio gereed, de tombolatafel werd gevuld met prijzen en giften van bezoekers, lopende fotograaf Nicole stelde haar camera in, de ringen werden gereed gemaakt en de secretariaatstafel werd klaar gemaakt. We moesten even op de catalogussen wachten, maar er viel geen onvertogen woord. De keurmeesters en ringpersoneel arriveerden en konden op hun gemak nog een kopje koffie/thee nuttigen voor zij aan hun moeilijke taak zouden beginnen: het beoordelen van al die mooie ingeschreven Cairns en uiteindelijk het kiezen van de winnaar!

Gelukkig waren er 105 inschrijvingen, zodat we twee keurmeesters en dus ook twee ringen hadden. Als je alle keuringen wil volgen, kan dat een beetje lastig zijn, maar het is natuurlijk wel heel leuk om zoveel verschillende Cairns op één dag te kunnen bewonderen. En ook nog wat bezoekershonden, dus veel te zien.
Iets na tien uur opende onze voorzitter de KCM en werd er door Femke en haar dochter Myrthe een oefenrondje/keuring gedaan, zodat iedereen kon zien wat de bedoeling is.
Daarna begon in ring 1 Mevr. Margaret Shopland (Eng.) met de tussenklas reuen (4). De eerste Cairn die ze onder haar handen kreeg, werd de nummer één van deze klasse en later op de dag zelfs tot reserve beste reu gekozen. Een mooi begin dus. In ring 2 begon mevr. Michèle Wauters (Belg.) met de allerjongsten van vandaag; de jongste puppyklas reu (2). Ook hier werd de eerst geziene reu de nummer één van deze klasse, maar het jongste puppy teefje werd later de Beste jongste pup van de dag. Mevr. Wauters had minder Cairns te keuren dan Mevr. Shopland en mocht al eerder pauze houden, maar aan het einde van de gezamenlijke pauze was er tijd voor de tombola. Er waren door Huub en Corine veel lotjes verkocht én er waren ook weer veel prijzen te winnen. Dat is altijd erg leuk!
Na de pauze ging Mevr. Wauters verder met de jeugdreuen (2), waarvan de nummer één later de beste jeugdhond van de dag werd. Bij de jeugdteven was de klasse wel wat groter, met 16 inschrijvingen de grootste klasse van de dag. De ring was bijna te klein, maar de groep werd na het gezamenlijke rondje gesplitst.
Mevr. Shopland had in totaal tien klassen te keuren en ook na de pauze kwamen er nog veel Cairns in haar ring die door haar nauwkeurig bekeken werden. Nadat ook Mevr. Shopland de laatste individuele Cairn gekeurd had, was het tijd om van de twee ringen één erering te maken.
In de erering kwamen als eerste drie jonge Cairnliefhebbers voor de Junior Handling de ring in. Zij hebben alle drie samen met hun Cairn hun beste beentjes voortgezet. De keurmeester koos Silke Docter als winnares en daarmee kwamen Myrthe Verbeek en Declan Strauss op de tweede plek terecht.  Zij gingen alle drie met een mooie beker en de Cairnverjaardagskalender naar huis.
De erekeuringen beste jongste puppy, beste puppy, beste reu, beste teef en beste van het ras volgden. Daarna werd de beste jeugdhond en beste veteraan gekozen. Deze zijn allemaal op de foto’s te bewonderen.
De winnaar van de speciale prijs voor de Beste zelfgefokte Cairn van de Kampioenschapsclubmatch “De Lochnagar Wisseltrofee” wil ik hier nog wel even met naam noemen. De Cairn die vandaag tot Beste Veteraan én Beste van het ras gekozen is, is tevens de winnaar van de Lochnagar Wisseltrofee: Ned. & Int. Kampioen Splinterhill’s Dutch Gold van Marijke de Vries!!

Maar … de show was nog niet voorbij, want er kwamen nog verschillende koppels de ring in. Het koppel van Reinier Goud (Vale of Atholl’s Earl of Mansfield en Vale of Atholl’s Bessie Brown) werd tot beste koppel verkozen. In de fokkerijklasse werden de Cairns van Kennel Cobby Body van Mieke Jansen tot beste gekozen en als laatste werd de nakomelingeklasse gekeurd en daar werden de drie nakomelingen van Nordcairns Rocket Man van Mieke Jansen (Cobby Body Kaffee Karamel, Cobby Body Makes You Look Twice en Cairn Connection Funny Forever) als winnaars gekozen.

Tot slot feliciteer ik iedereen die een prijs heeft mogen winnen, maar ook iedereen die met zijn of haar mooiste Cairn weer tevreden naar uis zijn gegaan. Graag tot een volgend evenement!!