Kampioenschapsclubmatch 2019

wordt gehouden op zondag 10 november 2019 in de Hanzehal te Zutphen

Hanzehal te Zutphen
Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen

Aanvang keuringen: 10.00 uur
Zaal open: 08.30 uur

Keurmeester: Mevr. Elly Weijenborg-Weggemans

Keurmeester Jongste pups en Pups: Mevr. Chantal Kok-van der Horst
(indien het aantal inschrijvingen daartoe aanleiding geeft)

 

De Kampioenschapsclubmatch 2019 zal dit jaar in een ander jasje plaatsvinden.
Naast de NCTC zullen ook aanwezig zijn voor hun (K)CM: de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terrier, de Nederlandse Vereniging voor de Irish Softcoated Wheaten Terrier, de Nederlandse Norwich Terrier Club, de Norfolk Terrier Club Nederland en de West Highland White Terrier Club Nederland.
Daarnaast zullen ook diverse stands/kraampjes aanwezig zijn. Uiteraard onze sponsor Renske (die voor elke deelnemer een leuke attentie beschikbaar stelt), Dineke Platjes met haar mooi gevulde Cairnartikelenkraam en spullen uit het Cairnwinkeltje en Els Schimmel met haar goed gevulde hondenartikelenkraam. Daarnaast zal ook onze huisfotograaf Eric Seegers met zijn fotostudio er zijn, waar niet alleen alle geplaatste Cairns op de foto mogen, maar sowieso alle aanwezige Cairns.
Cairns met een stamboom die op 10 november 2019 ouder zijn dan vier maanden mogen deelnemen.
Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat u op onze website vindt. Het is handig om de stamboom van uw Cairn(s) bij de hand te hebben als u het formulier gaat invullen.

Keuringen

De klassen waarvoor kan worden ingeschreven zijn voor de reuen en teven (mits volledig ingeënt of met geldige titeruitslag):

 • Jongste Puppyklasse: voor honden die de leeftijd van 4 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 6 maanden nog niet hebben bereikt;
 • Puppyklasse: voor honden die de leeftijd van 6 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 9 maanden nog niet hebben bereikt;
 • Jeugdklasse: voor honden die de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 18 maanden nog niet hebben bereikt;
 • Tussenklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 24 maanden nog niet hebben bereikt;
 • Openklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt;
 • Fokkersklasse: honden die de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en die door de exposant zijn gefokt, exposant is fokker én hoofdeigenaar (mede-eigenaar is niet voldoende);
 • Kampioensklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en die een nationale of internationale FCI Kampioenstitel hebben, dan wel door een door de FCI erkende partner kennelclub verstrekte nationale Kampioenstitel, kopie van kampioenscertificaat meezenden;

NB: Indien deze kopie niet wordt meegestuurd, wordt de hond in de openklasse ingeschreven. De titel Jeugd- of Veteranenkampioen geeft geen recht op inschrijving in de kampioensklasse.

 • Veteranenklasse: voor honden die de leeftijd van 8 jaar hebben bereikt;
 • Koppelklasse: een reu en een teef waarvan dezelfde persoon eigenaar is, geef de naam van beide honden op;
 • Fokkerijklasse: minimum 3 en maximaal 5 honden, ongeacht het geslacht, gefokt door dezelfde persoon, niet noodzakelijkerwijze in diens eigendom, geef de naam van alle honden op;
 • Nakomelingenklasse: deze bestaat uit een reu of teef met minimaal 3 en maximaal 5 van zijn/haar nakomelingen uit de eerste generatie, mogelijk van verschillende eigenaren, geef de naam van alle honden op.

 

Voor de koppel-, fokkerij- en nakomelingenklassen geldt dat alle honden ook in een klasse van individuele mededinging moeten zijn ingeschreven.

 

Inschrijven

De inschrijving is open vanaf 26 augustus 2019. U kunt zich inschrijven via het online inschrijfformulier op de website (www.nctc.nl).

Dit formulier is ook te vinden op de facebooksite van de NCTC : www.facebook.com/nctc.nl.

U kunt het inschrijfformulier ook opvragen bij het secretariaat (secretaris@nctc.nl). Wij sturen het u dan per mail of per post toe.

 

De inschrijving sluit op 27 oktober 2019 of eerder als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

 

Inschrijf- of advertentiegelden dienen te worden overgemaakt op:
IBAN:  NL21 INGB 0000 232345 (BIC: INGBNL2A) t.n.v. NCTC evenementen o.v.v. “KCM 2019” en het stamboom( NHSB)-nummer van uw hond(en).

 

Inschrijving verplicht tot betaling; óók als de hond niet wordt voorgebracht.

Inschrijfgelden

 

INSCHRIJFGELDEN VOOR LEDEN

Uw lidcode vindt u op de adresdrager van het Cairn Nieuws of is op te vragen via mail: ledenadministratie@nctc.nl

1e hond € 32,50
2e hond van dezelfde eigenaar € 30,00
Iedere volgende hond van dezelfde eigenaar € 22,50
1e jongste pup of pup € 22,50
Iedere volgende jongste pup of pup van dezelfde eigenaar € 20,00
Koppel-, fokkerij- en nakomelingenklasse gratis

 

INSCHRIJFGELDEN VOOR NIET-LEDEN
1e hond € 37,50
2e hond van dezelfde eigenaar € 35,00
Iedere volgende hond van dezelfde eigenaar € 27,50
1e jongste pup of pup € 27,50
Iedere volgende jongste pup of pup van dezelfde eigenaar € 25,00
Koppel-, fokkerij- en nakomelingenklas gratis

 

Indien u op de sluitingsdatum (27 oktober) geen inschrijfbevestiging heeft ontvangen,
dan verzoeken wij u dit te melden via mailadres: evenementen@nctc.nl

 

Advertentie / kennelaankondiging in de catalogus (voor leden)

Mocht u een advertentie en/of kennelaankondiging in de catalogus van de KCM willen plaatsen, dan verzoeken wij u vriendelijk om uw advertentie en/of kennelaankondiging per omgaande (uiterlijk 27 oktober) te sturen aan Liesbeth Raphaël per mail: evenementen@nctc.nl

 

De tarieven zijn:

Advertentie halve pagina € 7,50
Advertentie hele pagina € 15,00
Kennelaankondiging

Er is 1 kennelaankondiging per kennel toegestaan !!

€ 5,00
Niet-leden kunnen contact opnemen met de penningmeester (penningmeester@nctc.nl)

 

Privacy beleid NCTC

Het beschermen van uw privacy (zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming) is voor ons heel belangrijk. Voor de volledige tekst van dit beleid verwijzen wij u naar onze website (www.nctc.nl) onder het kopje “Vereniging” en dan “Privacy Verklaring NCTC”.

 

Junior handling

Tevens is na afloop van de keuringen maar vóór verkiezing van Best in Show, de Junior Handling competitie. Hier strijden de jongste deelnemers om de felbegeerde eerste plaats. Wie kan zijn Cairntje zo professioneel mogelijk voorbrengen ? Opgeven kan op de dag zelf, maar liever weten we van tevoren op hoeveel deelnemers we mogen rekenen. Je kan je opgeven via de mail: secretaris@nctc.nl

 

Lochnagar Wisseltrofee

Deze wisseltrofee is op voorstel van de ALV ter beschikking gesteld ter nagedachtenis aan Annie Besselink, die op 12 januari 2013 onverwachts op veel te jonge leeftijd is overleden.

 

Deze wisseltrofee is voor de beste zelf gefokte Cairn Terrier van de kampioenschapsclubmatch en blijft 1 jaar in het bezit van de winnaar. De wisseltrofee dient één maand voor de volgende KCM ingeleverd te worden bij degene die namens de NCTC verantwoordelijk is voor de prijzentafels tijdens evenementen. De winnaar ontvangt t.z.t. een replica. De wisseltrofee blijft te allen tijde eigendom van de NCTC.

 

Zelf gefokt betekent dat de fokker ook de hoofdeigenaar is van de hond, mede-eigenaar is niet voldoende!

 

De regels voor uitreiking kunt u vinden op onze website (www.nctc.nl) onder het betreffende evenement.

 

Extra prijs dit jaar voor de Beste Terriër van de dag!

Na afloop van alle (K)|CM’s die op deze dag in Zutphen gehouden worden, zal van alle Best of Breeds (BOB), de allerbeste terriër van de dag gekozen worden!

Bezoekers

Natuurlijk zijn bezoekers ook van harte welkom. Het is erg leuk om naar de mooiste Cairn Terriers te kijken en vandaag zelfs naar meerdere Terriersoorten. Toeschouwers mogen hun eigen hond meenemen. Deze honden moeten volledig ingeënt zijn of over een geldige titeruitslag beschikken. Ook moet het dierenpaspoort getoond kunnen worden. Toegang is gratis.

 

Als u een leuke Cairn heeft en u wil een keer dat een keurmeester naar uw Cairntje kijkt, schrijf u dan in. Het is altijd een heel leuk evenement met heel veel Cairntjes en veel mensen die de liefde voor de Cairns delen, dat kan alleen maar gezellig zijn.

Wij hopen velen van u te mogen begroeten op zondag 10 november 2019, als exposant of bezoeker, iedereen is welkom.