Kampioensclubmatch
12 november 2023

wordt gehouden in Hanzehal Zutphen

Locatie: Hanzehal
Fanny Blankers-Koenweg 2
7203 AA, Zutphen
Tijd:      De Kampioensclubmatch begint om 10.00 uur en de zaal is open om 8.30 uur
Keurmeester: Mevr. Ghita Jensen (DK)
  Indien het maximale aantal inschrijvingen voor één keurmeester is bereikt, zal een Nederlandse keurmeester de Jongste Pups en de Pups keuren.
Uitslagen https://www.onlinedogshows.eu/en/Show/Index/3091

Fotocollage KCM van een vorig jaar

Naast de NCTC zal, net als vorig jaar, ook De Wheatens, de Nederlandse Vereniging voor de Irish Softcoated Wheaten Terrier, aanwezig zijn voor hun KCM.
Daarnaast zullen ook diverse stands/kraampjes aanwezig zijn. Uiteraard onze sponsor Renske (die voor elke deelnemer een leuke attentie beschikbaar stelt), Dineke Platjes met haar mooi gevulde Cairnartikelenkraam en spullen uit het Cairnwinkeltje en de kraam van Raising Funds Against Livershunts waar voor het onderzoek naar levershunts weer allerlei artikelen te koop zijn.

Cairns, met een stamboom, die op 12 november 2023 ouder zijn dan vier maanden mogen deelnemen.
Inschrijven kan via www.onlinedogshows.eu. Via deze link kom je direct bij onze pagina: https://www.onlinedogshows.eu/en/Show/Index/3091
Het is handig om de stamboom van uw Cairn(s) bij de hand te hebben als gaat inschrijven. Deze moet ook toegevoegd worden, dus zorg dat je hem digitaal hebt.

Om te kunnen inschrijven, moet je een account hebben of er één aanmaken. Ook als je bijvoorbeeld van plan bent alleen aan onze KCM mee te doen. Het account heb je ook nodig om het keurverslag te krijgen en om de uitslagen te bekijken.
De catalogus is vanaf zondag 12 november 08.00 uur via www.onlinedogshows.eu te bekijken.

Een account aanmaken gaat als volgt:

 1. Ga naar de website van onlinedogshows www.onlinedogshows.eu
 2. Klik (in de blauwe balk) op Registreren.
 3. Vul de gevraagde gegevens in.
 4. Klik onderaan op Registreren.
 5. Dan kom je op de pagina Overzicht honden.
 6. Daar klik je op Hond toevoegen.
 7. Vul het chipnummer in en klik op Controleer en zoek op.
 8. Controleer alle gegevens en vul eventueel aan.
 9. Kik op Wijzigingen bewaren.
 10. Dan kan je in de blauwe balk naar Alle shows of klik op deze link: https://www.onlinedogshows.eu/en/Show/Index/3091 (dan kan je stap 11 overslaan).
 11. Scroll naar beneden en klik op CAC Cairn Terrier Specialty 2023 KCM.
 12. Klik op Registreer voor deze show.
 13. Doorloop alle stappen, kies de juiste klasse voor je Cairn, klik eventueel op een extra optie (bijvoorbeeld een papieren catalogus), vul bij stap vier de kortingscode voor leden in (als je lid bent) en betaal.

Keuringen 

De klassen waarvoor kan worden ingeschreven zijn voor de reuen en teven (mits volledig ingeënt of met geldige titeruitslag) :

 • Jongste Puppyklasse: voor honden die de leeftijd van 4 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 6 maanden nog niet hebben bereikt;
 •  Puppyklasse: voor honden die de leeftijd van 6 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 9 maanden nog niet hebben bereikt;
 • Jeugdklasse: voor honden die de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 18 maanden nog niet hebben bereikt;
 • Tussenklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 24 maanden nog niet hebben bereikt;
 • Openklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt;
 • Fokkersklasse: honden die de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en die door de exposant zijn gefokt, exposant is fokker én hoofdeigenaar (mede-eigenaar is niet voldoende);
 • Kampioensklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en die een nationale of internationale FCI Kampioenstitel hebben, dan wel door een door de FCI erkende partner kennelclub verstrekte nationale Kampioenstitel, kopie van kampioenscertificaat bij controle gegevens toevoegen;
  De titel Jeugd- of Veteranenkampioen geeft geen recht op inschrijving in de kampioensklasse.
 • Veteranenklasse: voor honden die de leeftijd van 8 jaar hebben bereikt;
 • Koppelklasse: een reu en een teef waarvan dezelfde persoon eigenaar is, geef de namen van beide honden op;
 • Fokkerijklasse: minimum 3 en maximaal 5 honden, ongeacht het geslacht, gefokt door dezelfde persoon, niet noodzakelijkerwijze in diens eigendom, geef de namen van alle honden op;
 • Nakomelingenklasse: deze bestaat uit een reu of teef met minimaal 3 en maximaal 5 van zijn/haar nakomelingen uit de eerste generatie, mogelijk van verschillende eigenaren, geef de namen van alle honden op.

Voor de koppel-, fokkerij- en nakomelingenklassen geldt dat alle honden ook in een klasse van individuele mededinging moeten zijn ingeschreven.

KCM keuring op tafelInschrijven

De inschrijving is open vanaf 7 oktober 2023.
Inschrijven kan alleen via: https://www.onlinedogshows.eu/en/Show/Index/3091

De inschrijving sluit op 31 oktober 2023 of eerder als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

Inschrijving verplicht tot betaling; óók als de hond niet wordt voorgebracht.

 

Inschrijfgelden Leden Niet-leden
1e hond (geen jongste pup of pup) € 35,00 € 40,00
2e hond van dezelfde eigenaar (geen jongste pup of pup) € 32,50 € 37,50
1e jongste puppy of pup € 25,00 € 30,00
Koppel-, fokkerij- en nakomelingenklasse Gratis Gratis
Een papieren catalogus kost voor iedereen € 3,50

Je krijgt direct op het scherm te zien dat de betaling verwerkt is. Als je dan naar het beginscherm gaat van OnlineDogShows, kan je in de blauwe balk op Mijn shows klikken en dan kan je zien dat  je hebt ingeschreven.
In de week voor 12 november krijg je van OnlineDogShows je ringnummer toegestuurd. Deze moet je dan zelf uitprinten.

Advertentie of kennelaankondiging in de catalogus 

Mocht u een advertentie en/of kennelaankondiging in de papieren catalogus van de KCM willen plaatsen, dan verzoeken wij u vriendelijk om uw advertentie en/of kennelaankondiging per omgaande (uiterlijk 31 oktober) te mailen aan Karin van Grunsven: secretaris@nctc.nl

De tarieven zijn:

 • Advertentie halve pagina € 7,50
 • Advertentie hele pagina € 15,00
 • Kennelaankondiging € 5,00

Er is slechts één kennelaankondiging per kennel toegestaan.
Niet-leden kunnen contact opnemen met de penningmeester (penningmeester@nctc.nl).

Junior handling

Tevens is na afloop van de keuringen maar vóór verkiezing van Best in Show, de Junior Handling competitie. Hier strijden de jongste deelnemers om de felbegeerde eerste plaats. Wie kan zijn Cairntje zo professioneel mogelijk voorbrengen?
Opgeven kan op de dag zelf, maar liever weten we van tevoren op hoeveel deelnemers we mogen rekenen. Je kan je opgeven via de mail: secretaris@nctc.nl
Graag je naam, met je leeftijd, de naam van je Cairn (stamboom- en roepnaam) en de leeftijd van je Cairn (of de Cairn waar je mee gaat lopen).

Lochnagar Wisseltrofee

Deze wisseltrofee is op voorstel van de ALV ter beschikking gesteld ter nagedachtenis aan Annie Besselink, die op 12 januari 2013 onverwachts op veel te jonge leeftijd is overleden.

Deze wisseltrofee is voor de beste zelf gefokte Cairn Terrier van de kampioenschapsclubmatch en blijft 1 jaar in het bezit van de winnaar. De wisseltrofee dient één maand voor de volgende KCM ingeleverd te worden bij degene die namens de NCTC verantwoordelijk is voor de prijzentafels tijdens evenementen. De winnaar ontvangt t.z.t. een replica. De wisseltrofee blijft te allen tijde eigendom van de NCTC.

Zelf gefokt betekent dat de fokker ook de hoofdeigenaar is van de hond, mede-eigenaar is niet voldoende!

Bezoekers

Natuurlijk zijn bezoekers ook van harte welkom. Het is erg leuk om naar de mooiste Cairn Terriers te kijken, gezellig te kletsen met mede Cairneigenaren en de stands te bezoeken. Toeschouwers mogen hun eigen hond meenemen. Deze honden moeten volledig ingeënt zijn of over een geldige titeruitslag beschikken. Ook moet het dierenpaspoort getoond kunnen worden. Toegang is gratis.

Wij hopen velen te mogen begroeten op zondag 12 november 2023, als exposant of bezoeker, iedereen is welkom.

 


ZIEKE HONDEN ZULLEN NIET WORDEN TOEGELATEN, ZULKS TER BEOORDELING VAN DE DIERENARTS!
CRYPTORCHIDE EN MONORCHIDE REUEN KUNNEN NIET DEELNEMEN.
NIET INGESCHREVEN HONDEN ZULLEN WORDEN TOEGELATEN. VOOR ALLE AANWEZIGE HONDEN DIENT
EEN GELDIG ENTBOEKJE OF EEN GELDIG TITERBEWIJS TE WORDEN MEEGENOMEN!


Inzender verklaart dat:

 • voor zover hem bekend de mee te brengen hond gedurende het laatst verlopen tijdvak van 12 weken niet heeft verkeerd in omstandigheden waardoor gevaar voor besmetting, hondenziekte of enige andere ziekte van besmettelijk karakter in het bij zonder te vrezen valt.
 • hij verklaart voorts deze hond niet mee te brengen indien de aangegeven omstandigheden zich voor de clubmatch nog voor mochten doen.

Privacy beleid NCTC

Het beschermen van uw privacy (zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming) is voor ons heel belangrijk. Voor de volledige tekst van dit beleid verwijzen wij u naar onze website (www.nctc.nl) onder het kopje “de vereniging” en dan “privacy verklaring NCTC”.