Patella Luxatie onderzoek Zondag 20 September 2020

Locatie: Dogcenter, Jan Stuversdreef 4, 5315NZ Kerkwijk

Het PL-onderzoek zal in de ochtend onder de dan geldende coronamaatregelen  worden uitgevoerd volgens het protocol van de Raad van Beheer (RvB). Dit onderzoek zal tegelijk met de aankeuring plaatsvinden, voorafgaand aan onze Algemene Ledenvergadering.
We hebben wederom Drs. Bouvien Brocks bereid gevonden dit voor onze club op een zondag te komen doen.
De prijs voor dit officiële onderzoek is € 30,00 per hond.
Volgens het protocol van de RvB heb je een account nodig bij de RvB (zie www.houdenvanhonden.nl) en moet je bij het onderzoek weten via welk emailadres je dit account hebt aangemaakt.
Daarnaast moet je het registratiebewijs van je hond(en) meebrengen naar het onderzoek en een kopie van de stamboom.
Na het onderzoek ontvang je een mail met de mededeling dat je hond beoordeeld is en kan je in je account bij de RvB het beoordelingscertificaat te vinden.
Mocht je het niet eens zijn met de beoordeling, dan kun je bezwaar maken. Hoe dat moet, is te lezen op https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokken-en-gezondheidsonderzoeken/patella-luxatie/

Door een aantal andere rasverenigingen is gevraagd om aan te mogen schuiven bij deze sessie. Deze aanvraag hebben wij gehonoreerd, vandaar de vraag om niet al te lang te wachten met inschrijven (kan vanaf heden).
Uw Cairn moet 12 maanden of ouder zijn op de dag van de test en het advies is om teven die rondom de loopsheid zitten niet te testen.
Opgeven kan bij Leony de Bont (secretaris@nctc.nl).

Het Patella onderzoek dient ter plaatse contant betaald te worden, indien mogelijk  gepast (€ 30,00 per hond).

Naast de geldende coronamaatregelen verlangen wij dat naast Drs. Brocks en onze vrijwilligers, alle deelnemers een mondkapje dragen.
De overige maatregelen krijg je bij bevestiging gemaild.