Patella Luxatie testen op zondag 15 september!

Het PL onderzoek zal vanaf 13.30 uur (na de lezing van Marjoleine Roosendaal) worden uitgevoerd volgens het protocol van de Raad van Beheer (RvB) en wordt wederom gedaan door Drs. Bouvien Brocks, inmiddels bij ons bekend. De prijs voor dit onderzoek is € 28,50 per hond.
Volgens het protocol van de RvB heb je een account nodig bij de RvB (zie https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokken-en-gezondheidsonderzoeken/patella-luxatie/) en moet je bij het onderzoek weten via welk e-mailadres je dit account hebt aangemaakt. Daarnaast moet je het registratiebewijs en een kopie van de stamboom van je hond(en) meebrengen naar het onderzoek. Na het onderzoek ontvang je een mail met de mededeling dat je hond beoordeeld is.
In je account bij de RvB is direct daarna het beoordelingscertificaat te vinden. Mocht je het niet eens zijn met de beoordeling, dan kun je bezwaar maken. Hoe dat moet, is ook te lezen op bovenstaande link.
Door een aantal andere rasverenigingen is gevraagd om aan te mogen schuiven bij deze sessie. Deze aanvraag hebben wij gehonoreerd, vandaar de vraag om niet al te lang te wachten met inschrijven (kan vanaf heden).
Uw Cairn moet 12 maanden of ouder zijn op de dag van de test en het advies is om teven die rondom de loopsheid zitten niet te testen, maar is wel mogelijk.
Opgeven kan tot 7 september bij Leony de Bont (secretaris@nctc.nl).
Graag bij de aanmelding vermelden:
* Naam, postcode en e-mailadres (waar account van de Raad van Beheer mee gemaakt is) van de eigenaar van de aangemelde hond(en).
* Stamboomnaam van de hond(en) en het chipnummer(s).
Enige dagen voor 15 september krijgt u per mail bericht hoe laat uw hond(en) bij benadering aan de beurt is (zijn).
Wij verzoeken u vriendelijk minimaal 15 minuten voor de aangegeven tijd aanwezig te zijn en u bij binnenkomst te melden.
Op deze manier kunnen we zorgen dat alles netjes op tijd verloopt.
Het Patella onderzoek dient ter plaatse contant betaald te worden, indien mogelijk het gepaste bedrag.