Levershunt testuitslagen in het Raad van Beheer profiel van de hond

Als vereniging hadden wij al heel lang de wens om de levershuntuitslagen van de Cairns in het profiel van de desbetreffende honden toe te kunnen voegen. Inmiddels is dit mogelijk geworden. U kunt als fokker nu zelf de shuntuitslagen toevoegen en als de pup al is overgedragen aan de nieuwe eigenaar kan hij of zij dat zelf doen. Het enige dat hiervoor nodig is, is een scan toevoegen van het uitslagenformulier (formulier A van de controle). Het is niet erg dat alle pups uit het nest op eenzelfde formulier staan. Het testformulier is aanpast; er is een kolom met “PSS VRIJ” of “PSS NIET VRIJ” toegevoegd.

Vanzelfsprekend is het toevoegen van de uitslag(en) niet verplicht maar wel aan te raden.

Toevoegen uitslag levershunt-test aan account hond op de profielpagina van de hond bij je account van de Raad van Beheer.

1.      Log in.

2.      Ga naar de profielpagina van je hond (of nest).

3.      Klik bij gezondheidsonderzoeken rechts onderin op nieuw onderzoek.

4.      Kies levershunt en klik op bevestigen.

5.      Vul de gevraagde gegevens in.

6.      Upload het uitslagenformulier van de levershunt test. Het maakt niet uit dat daar van alle pups de uitslag op staat.

7.      Klik op verzenden.

8.      Een medewerker van de afdeling GGW van de Raad van Beheer controleert de aangeleverde gegevens (via het chipnummer van jouw hond).

9.      Klopt de uitslag? Dan wordt deze aan het profiel van jouw hond (of nest) toegevoegd en is dan openbaar voor wie kijkt op www.dutchdogdata.nl

Bovenstaande stappen kan je als fokker alleen doen voor het gehele nest als deze nog niet zijn overgeschreven naar de nieuwe eigenaar.
De gegevens horen bij de pup, dus als de pup wordt overgeschreven, verhuist de uitslag van de levershunt-test mee.

Als er nog vragen zijn kunt u een mail sturen naar pupinfo@nctc.nl