Op 28 april 2013 was het weer tijd voor onze jaarlijkse clubmatch.  Ditmaal werd deze gehouden in Sportcentrum Beusichem te Beusichem.
De dag begon in alle vroegte, daar er altijd veel te doen is voordat de exposanten binnenkomen. Dat vele handen licht werk maken blijkt wel weer als in no time het secretariaat,  de ring, beide winkeltjes en de fotograaf een plekje hebben gekregen.  Wat voor ons een beetje spannend was dat we voor het eerst met getypte keurverslagen gingen werken, er moest dus ook nog even goed worden gekeken of alle benodigde spullen daarvoor werkten. Gelukkig was dat allemaal in orde en aan het einde van de dag zagen de keurverslagen er keurig uit. Ondertussen stroomden de eerste exposanten ook binnen en zochten een mooi plekje in de zaal.
Om 10 uur opent de voorzitter de show en dan kan alles beginnen. Helaas was mevrouw Pattyn wegens ziekte verhinderd, maar gelukkig was mevrouw Kok – van der Horst bereid om alle ingeschreven honden te keuren.  Allereerst is het de beurt aan de allerkleinsten, de baby reuen en teven. Sommige lopen al door de ring alsof ze nooit anders hebben gedaan, anderen zijn nog wat onwennig. Maar vertederend blijft het toch.  Na de baby’s is het de beurt aan de puppy’s. Ook zij strijden voor wat ze waard zijn.  Toen alle puppy’s gekeurd waren was het tijd voor het “echte” werk. Alle aanwezige volwassen honden gaat strijden voor “beste van de clubmatch”.  Her en der zie je bij de exposanten de spanning toenemen en iedereen zet zijn beste beentje voor. De keurmeester neemt uitgebreid de tijd om alle honden te bekijken en iedereen krijgt een uitgebreid keurrapport mee naar huis. Altijd leuk om terug te kunnen lezen wat de keurmeester van je hond vond en waar misschien nog wat verbeterpuntjes liggen.
Zo rond 3 uur waren alle keuringen klaar en was het tijd voor de kind – hond show. 5 schattige combinaties kwamen de ring binnen en iedereen had zijn uiterste best gedaan om zich zo mooi mogelijk uit te dossen. Keurmeester Henk Renes had het er moeilijk mee om er een als beste aan te wijzen, maar uiteindelijk ging de eerste prijs naar Jill Pex met Floor, die verkleed als lieveheersbeestjes de harten had gestolen van de keurmeester en het publiek. Alle andere combinaties wonnen de tweede prijs, want iedereen zette een knappe prestatie neer.
Voordat  er verder werd gegaan met de verkiezingen van beste baby, puppy, veteraan,  reu, teef en beste van de clubmatch kwamen eerst de koppelklas, de fokkerijklas en de nakomelingenklas nog aan bod.  Beste koppel werden Burdy en Fionnchan Caru, de fokkerijklas werd gewonnen door Splinterhill’s met: Splinterhilll’s Gimmick’s Gadget, Splinterhill’s Zip in Gold en Splinterhill’s Cover Girl en de nakomelingenklas werd gewonnen door  Ol Kyarnrowen’s Latin Lover met 2 van zijn nakomelingen.
Toen was het moment eindelijk aangebroken waar iedereen op had gewacht,  alle beste gingen gekozen worden. Allereerst was het de eer aan de baby reu en teef.  Uiteindelijk ging de titel naar Kelly-Kya von Lochnagar. Beste puppy werd Cheerful Companion Olympic London, een hele knappe prestatie. Beste veteraan werd Quoymeasson’s Lest Best .
Beste reu werd Kiokas Handyman en tot beste teef werd verkozen Amazing Magic Born out of Kindness. Beste van de clubmatch werd uiteindelijk Kiokas Handyman.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd! We kunnen terugkijken op een goed verlopen, gezellige clubmatch en we hopen iedereen een volgende keer weer te mogen verwelkomen.  Onze Kampioenschapsclubmatch zal worden gehouden op 24 november in de Schildkamp te Asperen, keurmeesters mevrouw Mette Sorum en de heer Mats Lindborg.
Reuen
Babyklas 1VB  Ian vom Kiependrägerdorf Fokker / eig. E. Kox
Puppyklas 1 VB Beste Puppy Cheerfull Companion Olympic London Fokker E.J. Walhof Eig. Y. Stobbelaar
Openklas 1U Ol’Kyarnrowen’s Latin Lover Fokker G.E. Bathoorn, Eig. W van Keimpema
tussenklas 1U beste reu, BOB Kiokas Handyman Fokker K. Klausen, Eig. W van Keimpema
Jeugdklas 1 ZG Splinterhill’s Oliver Twist Fokker M. de Vries, eig. Y v.d. Bosch
Fokkersklas 1U Splinterhill’s Dutch Gold Fokker / eig. M. de Vries
Kampioensklas 1 U Jump for Joy Reggae Fever Fokker W. van Keimpema, eig N. Keizer -Koopal
Veteranenklas ZG Burdy Fokker H. van Giersbergen, eig. Y. Slappendel-de Wit

Teven
Babyklas 1 VB Beste Baby Kelly-Kya von Lochnagar Fokker A. Besselink, Eig. E. Kox
Puppyklas 1 VB Splinterhill’s Queen for Life Fokker / eig. M. de Vries
Openklas 1 U Ol Kyarnrowen’s Next Top Model Fokker Y.C.S. v.d. Bogert, eig. G.H.J. Lugtigheid
tussenklas 1 U Olivia Maggie v.d. Mitemas Fokker  eig. M. van Oyen
jeugdklas 1 U Macbuff Gaby-Grizzly Fokker J.H.W v.d. Velden, eig. C. Liebe-Verhoeven
Fokkersklas 1U beste teef Amazing Magic Born Out Of Kindness Fokker / eig. C.P.B. Vergoossen
Kampioensklas  1U Splinterhill’s Gimmick Gadget Fokker M. de Vries, eig K. de Jong
Veteranenklas 1U beste veteraan Quoymeasson’s Lest Best Fokker Y. Veenis, Eig M. de Vries

Koppelklas 1e plaats Y. Slappendel met Burdy / Fionnchan Caru
Fokkerijklas 1e plaats M. de Vries met: Splinterhilll’s Gimmick’s Gadget, Splinterhill’s Zip in Gold en Splinterhill’s Cover Girl
Nakomelingenklas 1e plaats W. van Keimpema met Ol Kyarnrowen’s Latin Lover, Jump for Joy Reggae Fever, Jump for Joy Shadow’s Mystery

Vergeet ook niet onze Facebookpagina NCTC Nederlandse Cairn Terrier Club in de gaten te houden!