Cairnwandelingen

Het hele jaar door worden Cairnwandelingen georganiseerd op diverse plaatsen in het land. Gezellig met andere Cairn Terrier liefhebbers er op uit trekken, de honden lekker een stuk laten lopen, zelf een frisse neus halen en (vaak) na afloop samen iets drinken (en/of eten). Graag wel vooraf aanmelden.

Zodra er weer een datum gepland is, melden we dat op deze pagina en natuurlijk op onze social media kanalen.

Cairn wandeling rondom de vennen in Ommen! Zaterdag 15 juni 2024

Voor het eerst dit jaar zal er weer een Cairn wandeling worden georganiseerd vanuit de NCTC in het prachtige landschap van Ommen op zaterdag 15 juni om 10.30 uur. Samen met onze Cairns gaan we een mooie route wandelen langs de Zeesserven en Besthmenerven in de buurt van camping Ommerland.

De route is ongeveer 3,8 km lang en zal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren. De wandelroute bestaat voornamelijk uit zandpaden, dus is het af te raden met een rolstoel of kinderwagen te wandelen. De cairns dienen allemaal aangelijnd te zijn aangezien het GEEN losloopgebied betreft!

We ontvangen u graag om 10:15 uur op camping Ommerland in Ommen. Parkeren is mogelijk bij Ommervallei 70 t/m 83 (zie online plattegrond camping). Om 10.30 uur start de wandeling, dus kom niet te laat! We verwachten rond 11.30 à 12.00 uur terug te zijn bij de brasserie van camping Ommerland. Daar kunt u, op eigen gelegenheid, een kopje koffie/thee nuttigen en eventueel een lunch. Let er wel op dat de koffie/thee en lunch voor eigen rekening zijn!

Naderhand kunt u nog op eigen gelegenheid naar het grote kampeerveld (Ommervallei 37 t/m 61, vlak bij de parkeerplaats), hier worden namelijk nog allerlei spelletjes gehouden tot 14.30 uur. En om 14.30 uur start onze gezellige Cairn bingo waarbij u allerlei leuke prijzen kunt winnen.

Wij ontvangen uw deelname graag via e-mail: commissaris2@nctc.nl. Graag in de mail aangeven:

  • Wandeling Ommen 2024
  • Uw naam en achternaam
  • Telefoonnummer waarop u bereikbaar bent op 15 juni
  • Aantal deelnemers
  • Aantal honden

– Heeft u een andere hond dan een Cairn in uw gezin, dan is deze ook welkom.
– Let op dat deelname voor honden jonger dan twaalf maanden niet is toegestaan, ook niet onder deelname van eigen risico!

Dus even in het kort:
Datum: Zaterdag 15 juni 2024
Aanwezig: Uiterlijk 10.15 uur
Aanvang: 10.30 uur start de wandeling
Locatie: Camping Ommerland, Besthemerberg 1, 7731 PB in Ommen
Parkeren: Ommervallei 70 t/m 83 (zie online plattegrond camping)
Kosten: De wandeling is gratis. Koffie/thee en lunch zijn voor eigen rekening!
Aanmelden: Via commissaris2@nctc.nl uiterlijk 7 juni 2024

Graag ontvangen we uw aanmelding uiterlijk 7 juni 2024. We hopen op een gezellige en prachtige wandeling!

Met wandelgroeten,
Organisatie Cairnweekend 2024