Waar kan ik een Cairn Terrier pup kopen?

Ben je enthousiast over de Cairn Terrier? Vraag dan de actuele puppylijst aan of informeer bij een van de aangesloten Cairn Terrier fokkers.

 

Hebben jullie ook bemiddeling voor oudere Cairn Terriers?

Ja, wij bemiddelen ook bij de herplaatsing van oudere Cairn Terriers die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Kijk voor meer informatie op de pagina over het Noodfonds.

 

Kan ik bij jullie terecht voor een Cairn Terrier pup zonder stamboom?

Nee, wij doen alleen pupbemiddeling voor fokkers die aangesloten zijn bij onze rasvereniging. Deze fokkers houden zich aan regels van de Raad van Beheer (organisatie die o.a. de FCI stambomen uitgeeft) én de fokregels die wij als vereniging hebben opgesteld (Verenigings Fokreglement).

Vaak worden honden aangeboden als rashond zonder stamboom. Dit noemen we een look-alike. Wees hierbij voorzichtig. Veelal zijn de ouders niet met zekerheid bekend (niet via een DNA-controle) en worden er geen gezondheidsonderzoeken (levershunt controle) gedaan of vastgelegd. Klik op de link om de voordelen van een stamboomhond te lezen op de website van de Raad van Beheer.

 

Wat betekenen de afkortingen op de stamboom van mijn hond?

NHSB staat voor Nederlands Honden Stamboek.

Andere afkortingen duiden op een buitenlandse herkomst. Een hond met KCR of KCSB woont in Engeland, LOSH in België, LOF in Frankrijk, LOI in Italië, LOE in Spanje, DKK in Denemarken, SKK in Zweden, FKK in Finland, AKC in de Verenigde Staten en CKC in Canada.

Achterop de stamboom staat een uitgebreide verklarende woordenlijst en een uitleg van de betekenis van verschillende codes die op de stamboom van de hond kunnen voorkomen. Zo kunnen die codes verwijzen naar in het buitenland behaalde kampioenschappen en titels.