Cairndag en kampeerweekend

22, 23 en 24 juni 2018

 

De organisatie van het Cairn Weekend 2018 loopt. Dit weekend vindt plaats op camping De Besthmenerberg in Ommen, net als vorig jaar. Een prachtige locatie met genoeg ruimte voor alle evenementen.
Er kan door de liefhebber gekampeerd worden en er zijn vakantiehuisjes op de camping te huur.
Het programma staat krijgt steeds meer vorm. In dit weekend houden we:

Familiedag 

De Jonge Honden en Veteranendag

Aankeuring

Barbeque 

Kampeerweekend

 

Familiedag
De zondag (24 juni) is gereserveerd voor de spectaculaire, gezellige Cairn familiedag, waar zoals altijd weer diverse activiteiten voor en met de Cairns zullen worden georganiseerd. U hoeft zich hiervoor niet vooraf in te schrijven en deelname is gratis voor onze leden.

 

Jonge Honden en Veteranendag
Op zaterdag 23 juni houden we de jongehonden- en veteranendag georganiseerd worden (keurmeester: Claudia Crezee). De inschrijving sluit zondag 10 juni.
Vooral voor de jonge hondjes is het een hele belevenis om aan een show mee te doen, veel hondjes bij elkaar, mensen die naar je kijken en je betasten. Aan de keuring van de Jonge honden en Veteranendag kunnen honden van 3 maanden tot 2 jaar alsmede honden ouder dan 8 jaar deelnemen.
Heel vaak zie je dan hele nesten tegelijk: heel leuk om te zien hoe de nestgenoten van je eigen pup zijn uitgegroeid en om bij te praten met hun baasjes.
Voor de fokkers een goede gelegenheid om alle pups weer eens terug te zien. Ook de oudjes komen laten zie hoe goed het met ze gaat. Ook is het leuk als de vader en moeder aanwezig zijn van de pups. Je kunt dan zien wat de pups van de vader en de moeder hebben meegekregen.
Voor meer informatie klik hier.

 

Aankeuring
Ook op zaterdag 23 juni is een aankeuring plaatsvinden door de keurmeesters Yvonne v.d. Bogert en Claudia Crezee (conform het Verenigings Fok Reglement). De aankeuring is voor honden waarmee de eigenaren een nestje willen fokken. Voor het fokken volgens het verenigingsfokreglement en de pupinfo-voorwaarden van de NCTC moeten de honden waarmee gefokt wordt een bepaalde kwalificatie hebben gekregen op een honden show. Deze aankeuring is een mogelijkheid om foktoelating te krijgen zonder deel te nemen aan een tentoonstelling. De inschrijving sluit zondag 10 juni. Voor meer informatie klik hier.

 

Barbeque

Op zaterdagavond organiseren we voor de liefhebbers een gezellige barbecue met vlees, salades, verschillende soorten stokbrood, diverse sausjes e.d. Dit keer is gekozen voor een centraal geregelde BBQ. U kunt zich hiervoor opgeven bij Marijke de Vries via marijke@splinterhill.nl. Ook deze inschrijving sluit op maandag 18 juni. Eventuele wijzigingen (meer of minder aanmeldingen) kunnen dan uiterlijk nog tot 22:00 uur op 20 juni worden doorgegeven. Kosten zijn €14,50 p.p., kinderen t/m 13 jaar betalen €8,50 p.p., vegetarische bbq €16,25 p.p. en glutenvrije bbq kost €15,50 p.p. Hierbij is alles inbegrepen: gasbbq’s, borden, bestek, servetjes. Drankjes moeten zelf verzorgd worden. De kosten voor de barbecue kunnen worden overgemaakt op rekening NL 65 ABNA 0498791432 t.n.v. Y.M.M. Veenis en/of M. de Vries. Graag aanmelden vóór 18 juni 2018.

 

Kamperen:
Er is volop de gelegenheid om te kamperen tijdens het Cairnweekend. De kosten hiervoor bedragen €20,00 per kampeerplek per dag, ongeacht aantal personen en aantal honden. Aanmelden daarvoor moet via de NCTC plaatsvinden, alleen dan krijgt u de korting!  De inschrijving sluit zondag 10 juni.  Dus niet reserveren via de camping.
Wilt u liever een huisje reserveren, dat kan! De vereniging heeft een optie op 4 en 6 persoonshuisjes genomen, die met korting door leden gehuurd kunnen worden (resp. €322,50 en €372,50). Hiervoor moet u contact opnemen met de camping en bij het reserveren aangeven dat u reserveert via de NCTC. Het telefoonnummer van de camping daarvoor is 0529-451362.

Website van camping De Besthmenerberg in Ommen: https://www.besthmenerberg.nl/