LEZING LEVERSHUNTONDERZOEK

Op zaterdag 17 maart organiseren de Belgische Vereniging van de Cairn Terrier en de Nederlandse Cairn Terrier Club een gezamenlijke informatiemiddag over het levershuntonderzoek. Het levershuntonderzoek maakt op dit moment weer belangrijke stappen voorwaarts.

Tijdens deze lezing zal dr. Frank van Steenbeek van de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht een toelichting geven op de voortgang van het zoektocht naar de mutaties die portosystemische shunt veroorzaken. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen over de shunt, het wetenschappelijk onderzoek naar de shunt en hoe je als fokker in de fokkerij rekening kan houden met het risico op shunts in een nest.

De bijeenkomst wordt gehouden in DEN BRUGWACHTER  Luikersteenweg 283  3920 Lommel, België www.denbrugwachter.be Lommel ligt ongeveer 25 kilometer onder Eindhoven. De locatie bevindt zich ( vanuit Nederland ) onmiddellijk rechts onder aan de brug over het kanaal.
Aanvangstijd: 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur, niet vroeger!)

Opgeven voor deze lezing voor de Nederlandse geïnteresseerden bij Marijke de Vries via email: gezondheid@nctc.nl.
Opgeven voor Belgische deelnemers bij Arlette Jaspers, email: arlette.jaspers@telenet.be of bij Jos Peters, email: info@redcreekrebels.nl
Kosten: voor leden van de BVCT en de NCTC: gratis.
Ook niet-leden en fokkers van andere rassen zijn van harte welkom. Voor hen zijn de kosten €7,50 per persoon. Dit bedrag na aanmelding graag overmaken op NL42 ABNA 0401 12 2158 t.n.v. NCTC.

Voorafgaand aan de bijeenkomst is er voor iedereen gelegenheid om gezamenlijk een lunch (broodjeslunch met soep) te gebruiken van 12.30 uur – 13.30 uur in Den Brugwachter. Kosten: €15,00 per persoon. Aanmelden voor de lunch kan d.m.v. overmaken van het juiste bedrag met vermelding van “lunch lezing levershunt” op rekening BE 73 7343 7023 4760 t.n.v. BVCT.

Wij hopen dat veel fokkers en geïnteresseerden aanwezig zullen zijn op 17 maart in Lommel!